Visitekaarje wordt smart-card met AR

Zelfs nu we via allerlei digitale kanalen 24/7 online met elkaar verbonden zijn, blijven we vasthouden aan het traditionele kartonnen visitekaartje. Een prima traditie, maar wat gebeurt er met het kaartje? Hoe vergroot je de kans dat de ontvanger jou ook daadwerkelijk gaat bellen of mailen? 

Oftewel: hoe kun je vanaf een visitekaartje snel in contact komen met een relatie en een blijvende digitale connectie aangaan? Het antwoord?? Het AR element ‘CONTACT’ van VEEWAR!
Het traditionele visitekaartje
Een belangrijke functie van een visitekaartje is het overdragen van je naam en contactgegevens aan een potentiële klant of relatie. Met als doel de fysieke ontmoeting een vervolg te geven. Daarnaast versterkt een visitekaartje de eerste indruk van jou en je onderneming. Een creatief en uniek visitekaartje kan een goed middel zijn om je te onderscheiden van de massa.
De fysieke grootte van visitekaartje is beperkt, wat ook de mogelijkheid om waardevolle informatie aan je kaartje toe te voegen aanzienlijk beperkt.
Analoog visitekaartje wordt bron van digitale informatie
Met de mogelijkheden die Augmented Reality biedt, kan je je uniek en innovatief onderscheiden. De techniek heeft nog steeds een hoge ‘wow-factor’ en biedt de mogelijkheid veel extra informatie te geven. Door het scannen van je kaartje met de VEEWAR app kan je bijvoorbeeld een (bedrijfs)video, een foto-carrousel, een audio bestand of (3D) afbeeldingen augmented tonen.
Door het toevoegen van interactieve knoppen kun je van de ontvanger van je visitekaartje een daadwerkelijk online relatie maken. Met één druk op de knop kan men jou bellen, mailen of je website, webshop of sociale-media pagina’s bezoeken; met één druk op de knop van offline naar online contact!
Wil je meer weten over de mogelijke AR elementen? Klik hier!

 

Visitekaartje wordt smartcard
Maak je visitekaartje interactief met augmented reality

Van visitekaartje naar ‘smart-card’ met AR element ‘Contact’
Eén van de unieke AR elementen die je kunt gebruiken met het VEEWAR platform is het element ‘CONTACT’. Hiermee creëer je een augmented knop, waarmee de gebruiker al je contactinformatie met één druk op de knop kan toevoegen aan zijn contactenlijst.
Je kunt voor deze knop een eigen ontwerp maken, in de vorm van een druk-knop of bijvoorbeeld als een afbeelding van een echt visitekaartje.
Maar je hebt in het VEEWAR platform ook toegang tot de bibliotheek, waarin diverse kant-en-klare  templates beschikbaar zijn. De contactinformatie die jij invoert in het CMS wordt vervolgens direct opgeslagen in de contacten van de gebruiker bij het klikken op het augmented getoonde AR element ‘Contact’.

 

VEEWAR bibliotheek met klant-en-klare items
Diverse kant-en-klare Contact templates in de VEEWAR bibliotheek

VEEWAR | online CMS en gratis augmented reality app
VEEWAR is ons generieke AR/VR platform, bestaande uit een gratis app voor de gebruiker en een CMS systeem om de AR elementen real-time toe te voegen.  Meer over het platform vind je hier.
Zodra de gebruiker de VEEWAR app gebruikt om het visitekaartje te scannen, worden onmiddellijk audio, video, (3D) objecten, afbeeldingen of diverse interactieve knoppen  getoond op de positie die je zelf aangeeft; op of naast het kaartje.
Zo kun je de gebruiker op een meer persoonlijke manier uitleg geven over een product, je bedrijf, of over jezelf – rechtstreeks vanaf het visitekaartje.

 

Toon een video op je visitekaartje
Met augmented reality is een visitekaartje niet langer alleen een stukje papier, maar wordt het een bron van informatie in pocket-formaat en een interactieve ‘smart-card’ !

Kortom
Met VEEWAR Augmented Reality kan je immense informatie verstrekken, met weinig inspanning en tegen geringe kosten. De hoge ‘wow-factor’ van AR promoot zichzelf, hiermee laat je gegarandeerd een unieke en onderscheidende indruk achter.
Daarbij kom je eenvoudig vanuit offline drukwerk in online contact met je klant door de vele ‘call-to-action’ mogelijkheden voor de gebruiker.
Met de mogelijkheid jouw contactgegevens met één druk op de knop toe te voegen aan de contactenlijst van gebruiker vergroot je de kans op een blijvende digitale connectie!
Uiteraard zijn de voordelen en mogelijkheden van AR niet alleen gebonden aan visitekaartjes; ook brochures, folders, verpakkingsmaterialen of advertenties kun je snel, eenvoudig en betaalbaar verrijken met dit bijzondere effect.

Deel dit artikel
Probeer gratis

De mogelijkheden met augmented- en virtual Reality zijn eindeloos!

Met het VEEWAR platform, bestaand uit een online CMS en een gratis bijbehorende app, is deze innovatieve techniek eenvoudig en betaalbaar toepasbaar voor iedereen.
Binnen enkele minuten kan AR en / of VR geïntegreerd worden in de marketingstrategie met diverse verrassende en interactieve elementen!

Wil je VEEWAR uitproberen? Dat kan!
In de demo-omgeving krijg je gratis en vrijblijvend toegang tot alle functies van het platform!