DutchEnglishFrenchGerman
DutchEnglishFrenchGerman
DutchEnglishFrenchGerman
Inspiratie: wat kan je laten zien met een augmented video?
Met augmented reality kan je ondermeer een video-element tonen wanneer gebruiker met een AR app drukwerk scant. Wat kan je zoal met een augmented video?
Augmented reality video
Het augmented tonen van een video biedt, naast een verhoogde gebruikerservaring, ook daadwerkelijk meerwaarde aan al je drukwerk.
Gebruikers kunnen je drukwerk scannen met de VEEWAR app, waarna er een video ‘over’ je drukwerk wordt getoond. Hiermee kan je vanaf je drukwerk enorm veel achtergrond-informatie bieden aan de gebruikers. Om je te inspireren zal ik hieronder een aantal mogelijke manieren beschrijven waarop je augmented video’s in kunt zetten.
Geef een augmented rondleiding
In het kader van ’transparantie’, wat momenteel erg belangrijk is: geef een rondleiding door je bedrijf door middel van een leuke bedrijfsvideo en geef je relaties zo een ‘kijkje in de keuken’. Je kunt een dergelijke video bijvoorbeeld ‘plaatsen’ op je visitekaartje of bedrijfsbrochure.
Een rondleiding is ook bijzonder geschikt voor makelaars / de woningmarkt. Toon, vanaf een advertentie van de woning of wellicht zelfs vanaf het fysieke ’te koop-bord’ in de tuin een augmented rondleiding door het huis dat te koop staat, laat de buurt zien. Potentiële kopers ervaren zo direct veel meer dan slechts die paar afbeeldingen in drukwerk.

Virtuele tour door huis en omgeving met augmented video

Het productieproces in beeld
Het is voor de klant erg leuk om het hele productieproces te kunnen zien van het product waarin hij geïnteresseerd is. Super dus om een mooie video-compilatie te (laten) maken waarin stap-voor-stap het product gefabriceerd wordt.
Erg leuk om te tonen vanaf een offerte; de klant ziet gelijk waarvoor hij betaalt.
Bedrijfsinfo
Veel bedrijven hebben al een kant-en-klare bedrijfsfilm. Ook altijd leuk om te laten zien vanaf bijvoorbeeld je visitekaartje, een offerte(map) of een advertentie.
Interviews
In magazines of brochures kan het erg leuk zijn om medewerkers, deskundigen of juist enthousiaste klanten aan het woord te laten en zo een product of dienst te promoten.
Ook goed in te zetten bij advertenties voor het werven van personeel; laat de huidige medewerkers aan het woord om mogelijke sollicitanten te enthousiasmeren voor jouw bedrijf!
Persoonlijke boodschap
Een andere leuke toepassing is om met een video vanuit je drukwerk een persoonlijk bericht aan je relaties te geven.
Zo kan de directeur bijvoorbeeld zijn ‘nieuwjaars-speech’ opnemen zodat de medewerkers dit met een AR app kunnen bekijken vanuit het personeelsblad of vanaf een kerstkaart.
auOf denk eens aan een ‘augmented’ bijdrage van de directeur of financiële man daadwerkelijk IN het jaarverslag? Waarbij er duidelijk uitleg wordt gegeven over de cijfers en toekomstverwachtingen?
Maar ook perfect voor bijzondere boeken, die meerwaarde krijgen door persoonlijke boodschappen van de auteur en/of degene over wie het boek geschreven is.
Persoonlijke boodschap van Arjen Robben met augmented video
 Handleiding voor producten
Maak een video met duidelijke instructies en voorbeelden over de werking van het product of het monteren van het product. Super om hierbij de verpakking van het product zelf te gebruiken als afbeelding om te scannen!
Uit onderzoek is gebleken dat de kosten van een helpdesk / call center aanzienlijk verminderd kunnen worden wanneer er duidelijke en toegankelijke instructievideo’s geleverd worden bij een product. Door de verpakking scanbaar te maken hebben gebruikers deze altijd direct bij de hand.
Extra handig: met VEEWAR kun je op 1 interactieve afbeelding (in dit voorbeeld de verpakking) een augmented video in meerdere talen plaatsen!
Leuke tips
Uiteraard altijd leuk om via een video speciale tips te geven aan je publiek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een video waarin een kok dat gerecht gaat bereiden waarvan nu slechts een foto en de ingrediënten in een magazine staan. Hij kan uitleg geven over kooktijden, methoden en tips geven over bijpassende wijnen om eens wat te noemen.
Film laten maken?
Het is natuurlijk prettig om een partij met ervaring op het gebied van augmented video’s te hebben. Wij werken hiervoor graag samen met Blue Media. Zij kennen de mogelijkheden van augmented reality en denken mee om het maximale uit je augmented video te halen.
Klik hier om de website van Blue Media te bekijken.
Volgende blog: tips en ideeën
In het volgende bericht zal ik diverse tips en ideeën met je delen om verrassend, innovatief en origineel te zijn met het tonen van een video als AR element.
Deel dit artikel
Probeer gratis

De mogelijkheden met augmented- en virtual Reality zijn eindeloos!

Met het VEEWAR platform, bestaand uit een online CMS en een gratis bijbehorende app, is deze innovatieve techniek eenvoudig en betaalbaar toepasbaar voor iedereen.

Binnen enkele minuten kan AR en / of VR geïntegreerd worden in de marketingstrategie met diverse verrassende en interactieve elementen!

Wil je VEEWAR uitproberen? Dat kan!
Vraag een proeflicentie aan en krijg 14 dagen toegang tot alle functies van het platform, inclusief 25 gratis scans!