DutchEnglishFrenchGerman
DutchEnglishFrenchGerman
DutchEnglishFrenchGerman
Augmented video

Tips en ideeën voor augmented video. Perfect op alle soorten drukwerk, zoals visitekaartjes, folder of brochure, magazine, jaarverslag. Maar ook super toepasbaar op product-verpakkingen!

Lengte van de video
We adviseren om video’s van maximaal zo’n 30 seconden te gebruiken. Zowel om de aandacht van de gebruiker vast te houden, maar ook in verband met de snelheid van de marker-herkenning en het daadwerkelijk afspelen van de video. In het VEEWAR CMS is de bestandsgrootte van een te uploaden video gelimiteerd.
Uiteraard kan het zijn dat je een (veel) langere film augmented wilt tonen. Dit kan, door deze op YouTube te plaatsen en in het CMS het element ‘YouTube video’ te selecteren. De video wordt dan bij het scannen gestreamd van YouTube in plaats van gedownload vanaf onze servers.
Eerste film-frame als afbeelding
Om het drukwerk echt ‘tot leven’ te laten komen, is het erg leuk om het eerste frame van een video te gebruiken als afbeelding in je drukwerk.
Wanneer de afbeelding dan gescand wordt met een AR app lijkt het daadwerkelijk alsof de afbeelding begint te bewegen.
Scan onderstaande afbeelding met de VEEWAR app om een voorbeeld hiervan te bekijken.

 

Scan de afbeelding met de VEEWAR app

 

VR: 360 graden video
Een fantastisch effect wanneer je een 360 graden video laat zien. Een dergelijke virtual reality video kan je ook eenvoudig plaatsen op een marker-afbeelding met VEEWAR.
Zo kan de gebruiker door zijn telefoon te bewegen een volledig beeld zien van de 360° video. Leuk voor een rondleiding in je bedrijf, om een mooie vakantiebestemming te tonen of om een huis van binnen te laten zien!
Combineren met CTA
Je kunt video’s bijvoorbeeld combineren met interactieve knoppen, die verschijnen tijdens of na het afspelen van de video. Met de interactieve knoppen kan je een specifieke URL direct laten openen, een telefoonnummer direct bellen, het mailprogramma openen of specifieke applicaties direct openen. Zo heb je een sterke call-to-action.
Video in een frame
Natuurlijk kun je een video dwars over een pagina in je drukwerk laten tonen. Mooier is het om te zorgen dat de video precies ‘in’ de afbeelding wordt afgespeeld. Hiervoor is het belangrijk de dimensies van afbeelding en video identiek te hebben. Meestal is dit een beeldverhouding van 16:9.
Maar het mooiste effect geeft het als de af te spelen video exact past in een afbeelding met een soort ‘frame’ in je drukwerk.
Denk bijvoorbeeld aan een smartphone, tv- of computerscherm, zie het voorbeeld hieronder.

 

Voorbeeld video in een frame tonen

Afspeelopties in VEEWAR
Er zijn meerdere manieren om een video te tonen. Welke je het best kunt gebruiken verschilt per geval. Uiteraard adviseren wij je hierin.
De opties zijn:
  • Je kunt de video direct automatisch laten afspelen wanneer de marker-afbeelding gescand wordt of je kunt kiezen voor een ‘play’-knop.
  • Je kunt de video eenmalig afspelen of in een ‘loop’ (start opnieuw wanneer afgelopen).
  • Je kunt ervoor kiezen de video standaard full-screen te laten afspelen zodra de afbeelding wordt gescand (dus geen augmented effect).
  • Je kunt ervoor kiezen om de video ‘in’ een afbeelding te laten spelen, waarbij gebruiker de camera steeds op de afbeelding moet blijven richten om de video te bekijken.
  • Je kunt ook aangeven dat de video full-screen getoond moet worden zodra de camera niet meer gericht is op de afbeelding.
  • Een andere optie is dat de video pauzeert als de camera van de afbeelding gaat, zodra de camera de afbeelding weer in beeld krijgt gaat de video verder waar het was gebleven.
Legio mogelijkheden!
Je ziet het: de mogelijkheden voor het afspelen van een augmented video in je drukwerk zijn dus legio! Uiteraard adviseren we je graag wanneer je nog vragen hebt.
Deel dit artikel
Probeer gratis

De mogelijkheden met augmented- en virtual Reality zijn eindeloos!

Met het VEEWAR platform, bestaand uit een online CMS en een gratis bijbehorende app, is deze innovatieve techniek eenvoudig en betaalbaar toepasbaar voor iedereen.

Binnen enkele minuten kan AR en / of VR geïntegreerd worden in de marketingstrategie met diverse verrassende en interactieve elementen!

Wil je VEEWAR uitproberen? Dat kan!
Vraag een proeflicentie aan en krijg 14 dagen toegang tot alle functies van het platform, inclusief 25 gratis scans!