Meer conversie met interactieve knoppen

Augmented reality is een prachtige marketingtool voor positieve klantbeleving.
Een ander doel van AR kan de conversie van offline naar online zijn. Met één klik op interactieve knoppen belandt jouw klant vanuit je folder op je website of social media pagina!

Augmented Reality
Augmented reality is een innovatieve techniek, perfect om bijvoorbeeld drukwerk interactief te maken. Door het scannen van drukwerk met een app wordt er een ‘laag’ over het drukwerk gelegd, die zichtbaar is op het scherm van smartphone of tablet. De laag wordt als het ware geprojecteerd op het drukwerk, zodat het lijkt alsof een afbeelding tot leven komt.
AR als marketingtool
Veel bedrijven zien kansen in deze innovatieve techniek. Alleen al door de positieve klantbeleving is AR een prachtig marketingtool.
Een ander doel van AR kan de conversie van offline naar online zijn. In dit digitale tijdperk is ondermeer social media erg belangrijk als marketingmiddel. Het blijft echter lastig om de klant van de offline omgeving te verleiden naar online te gaan. Augmented reality is bewezen effectief om deze conversie te verbeteren!
Call-to-action
Naast video’s, audio, foto’s of 3D beelden is het namelijk ook mogelijk om interactieve knoppen te projecteren ‘op’ het drukwerk. Als de gebruiker op deze interactieve knop drukt (op het toestelscherm) kan hij direct worden doorgeleid naar een specifieke, door jou aangegeven URL. Bijvoorbeeld naar je website, webshop of social media-pagina.
Een interactieve knop maakt de ‘call-to-action’ voor de gebruiker, en dus de conversie naar online,  laagdrempelig.
Gebruik van toestelfuncties
Omdat een AR app gebruik kan maken van de functies van een telefoon of tablet, is het ook mogelijk om direct een telefoonnummer te laten bellen of het emailprogramma te openen, met het emailadres van je bedrijf vooringevuld.
Voorbeelden van interactieve knoppen
Je kunt eenvoudige knoppen maken met de beschrijving van de actie erop.
Zoals ‘ KOOP NU’, ‘BEL ONS’, “MAIL ONS’, ‘MEER INFORMATIE’, ‘BEZOEK ONZE WEBSITE’.
De knoppen kunnen in de website-stijl worden gemaakt, alle kleuren en vormen zijn mogelijk.

Interactieve knoppen

Ook kun je de standaard social media knoppen gebruiken, die de klant direct herkent en waarmee hij snel en eenvoudig op je Facebook- of LinkedIn pagina terechtkomt.
Of je kunt de herkenbare social media icons verwerken in knoppen conform je eigen huisstijl.
Interactieve social media knoppen
Transparante knoppen
Omdat ook afbeeldingen met transparantie kunnen worden gebruikt als interactieve knop, kun je je creativiteit de vrije hand laten en aansprekende en originele knoppen maken.

Voorbeeld transparante knop met call-to-action: bel telefoonnummer

Denk bijvoorbeeld aan een afbeelding van de accountmanager, al dan niet met een tekst erbij…
Of dezelfde accountmanager, maar dan gecombineerd met audio; een gesproken tekst bijvoorbeeld.
Eigen knoppen of bibliotheek
In VEEWAR kan je je eigen knoppen uploaden (.jpg of .png). Maar je kunt ook één van de vele knoppen uit de bibliotheek selecteren en gebruiken.
Sommige knoppen uit de bibliotheek zijn zelfs bewerkbaar; zo kan je bijvoorbeeld kleuren, lettertypes en -grootte instellen of kan je je eigen gegevens en knop-teksten toevoegen.

Deel dit artikel
Probeer gratis

De mogelijkheden met augmented- en virtual Reality zijn eindeloos!

Met het VEEWAR platform, bestaand uit een online CMS en een gratis bijbehorende app, is deze innovatieve techniek eenvoudig en betaalbaar toepasbaar voor iedereen.
Binnen enkele minuten kan AR en / of VR geïntegreerd worden in de marketingstrategie met diverse verrassende en interactieve elementen!

Wil je VEEWAR uitproberen? Dat kan!
In de demo-omgeving krijg je gratis en vrijblijvend toegang tot alle functies van het platform!