DutchEnglishFrenchGerman
DutchEnglishFrenchGerman
DutchEnglishFrenchGerman
Storytelling met augmented reality
Een manier om augmented reality effectief in te zetten is door middel van ‘Storytelling’. Verhalen die jouw merk versterken maken informatie beter behapbaar en makkelijker te onthouden.
Storytelling en Augmented Reality
Dankzij de beschikbaarheid van steeds slimmere software en sensoren is de opmars van Augmented Reality (AR) niet meer  te stoppen.
Er zijn verschillende manieren waarop merken Augmented Reality effectief kunnen inzetten:
– door middel van storytelling;
– het bieden van service;
– en uiteraard in marketing en sales.
In dit blog uitleg en inspirerende voorbeelden van Storytelling met AR.

Storytelling is the best marketing

Wat is Storytelling?
Storytelling is een manier van contentmarketing, waarbij je authentieke verhalen vertelt die jouw merk versterken en waarmee je je klanten extra informatie geeft over jouw merk of product.
Verhalen zijn makkelijker te onthouden dan droge feiten en spreken tot de verbeelding. Informatie wordt beter behapbaar. Dit maakt ze een heel krachtig middel om je boodschap over te brengen. Met storytelling verleid, informeer en amuseer je jouw doelgroep.
Verdiepen en verrijken van bestaande content
Een veelgebruikte en eenvoudig toe te passen manier om als merk AR toe te passen is door bestaande content te verdiepen of te verrijken met AR-content.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verrijken van drukwerk met augmented video’s, foto’s en 3D beelden.
Bedrijven doen dat al jaren door bepaalde afbeeldingen te gebruiken als ‘marker’. Via een app kan de gebruiker de toegevoegde content zien.
Met ons generiek platform VEEWAR is dit snel en eenvoudig te realiseren. Je kunt real-time foto’s, video’s en/of 3D beelden toevoegen aan je bestaande drukwerk en zo ‘je verhaal’ vertellen.
Voorbeelden van bedrijven die met de nieuwste technieken bestaande content verrijken via augmented storytelling is bijvoorbeeld de Washington Post.
Verhalen vertellen in de wereld van de klant
De hele wereld is tegenwoordig een podium. Merken kunnen met augmented reality op een zeer rijke, contextafhankelijke manier verhalen vertellen. Gewoon aan de eettafel over dat ene product of aan de salontafel ter aanvulling op die commercial.
Een leuk voorbeeld van een app waarbij AR in de wereld van de klant wordt geïntegreerd is Holo. Met deze app kun je foto-realistische hologrammen van mensen en dieren aan je omgeving toevoegen. Vervolgens kun je hier foto’s en video’s van maken en delen met je vrienden.
De Holo app
Een ander leuk voorbeeld van storytelling met AR is van het tequila merk Patrón, die de geschiedenis en het erfgoed van het merk tot leven brengen in een virtueel verhaal. Je ziet de Patrón Haciënda waar de tequila wordt gemaakt langzaam maar zeker ontstaan op je keukentafel! De barkeeper geeft uitleg over de verschillende producten wanneer je een fles selecteert.
Tequila fabrikant Patron zet augmented reality in voor storytelling
Storytelling voor communicatie met vrienden
Veel mensen kennen AR natuurlijk van de leuke filters en lenzen op Snapchat en Facebook. Hiermee kunnen vrienden onderling hun verhaal vertellen en verrijken met AR.
Het merk Fanta heeft hier onlangs nog gebruik van gemaakt en de verpakking van blikjes voorzien van coole Halloween afbeeldingen. Daarnaast bevatten ze een Snapchat code. Door de code in de Snapchat-app te scannen, kreeg je voor een uur toegang tot exclusieve Fanta Halloween lenzen en filters.
Storytelling met AR door Fanta
Perfecte combinatie
Storytelling en Augmented Reality vormen dus een perfecte combinatie. De beste manier om een verhaal te vertellen is om het te laten zien!
Je kunt met AR je verhalen verrijken waar en wanneer jij dat wilt. Ter plekke een verhaal beleven heeft enorme impact en zal de kijker meer bij het verhaal betrekken.
Met ons generieke AR platform VEEWAR kun jij ook je verhaal augmented vertellen!
Deel dit artikel
Probeer gratis

De mogelijkheden met augmented- en virtual Reality zijn eindeloos!

Met het VEEWAR platform, bestaand uit een online CMS en een gratis bijbehorende app, is deze innovatieve techniek eenvoudig en betaalbaar toepasbaar voor iedereen.

Binnen enkele minuten kan AR en / of VR geïntegreerd worden in de marketingstrategie met diverse verrassende en interactieve elementen!

Wil je VEEWAR uitproberen? Dat kan!
Vraag een proeflicentie aan en krijg 14 dagen toegang tot alle functies van het platform, inclusief 25 gratis scans!